Genelec 1234AC on päämonitori vaativaan elokuvaäänen tuotantoon ja jälkituotantoon. Isoihin äänitarkkaamoihin riittävä äänenpaine ja suuntausominaisuudet riittävät myös kaupallisiin elokuvateattereihin, tinkimättä tarkkailukaiutinkäytön edellyttämästä vähäisestä säröstä ja kohinasta.
1234AC
SAM™ Studiomonitori
Smart Active Monitor (SAM™)
Optimized Amplifiers
SPL
125 dB
Taajuusvaste
29 Hz - 21 kHz (-6 dB)
Mitat
H 489 x W 1210 x D 412 mm, (muunna tuumiksi)
Tee oikeita päätöksiä
1234AC voidaan sijoittaa joko vaaka- tai pystyasentoon, joten se soveltuu hyvin monenlaisiin asennuksiin. Genelecin kehittämä Directivity Control Waveguide (DCW™) -suuntain tarjoaa tasaisen toiston leveällä kuuntelualueella, mikä helpottaa äänitarkkailijan työtä, koska hänen ei tarvitse pysytellä samassa kapeassa sweet spotissa kuullakseen tarkan toiston. 1234AC toimitetaan yksilöllisesti kalibroidun, laiteräkkiin asennettavan RAM-XL -vahvistimen kanssa. Kaiuttimessa on kaksi 305 millimetrin bassoelementtiä ja DCW:hen asennettuna 125 millimetrin keskiäänielementti ja 25 mm:n diskanttikalotti. Taajuusvaste ulottuu 29 hertsistä 21 kilohertsiin ja lyhytkestoinen maksimiäänenpaine 125 desibeliin SPL ja tätäkin korkeampiin huippuäänenpaineisiin.
Optimoi kuuntelusi
1234AC hyödyntää Genelec Loudspeaker Manager (GLM™) -ohjelmiston monipuolisia ominaisuuksia. Kaiuttimen käyttöönotto, integrointi muuhun kaiutinjärjestelmään ja kalibrointi tapahtuvat vaivattomasti ja täsmällisesti GLM:n avulla, riippumatta järjestelmän laajuudesta. GLM:n avulla on helppo kompensoida paitsi huoneakustiikan vaikutukset, myös esimerkiksi valkokankaan vaikutus ja viive. GLM toimii myös kaiutinjärjestelmän hallintatyökaluna Mac- tai PC-ympäristöissä. Sen avulla voit asettaa kuunteluvolyymin yleisten tuotantostandardien mukaiseksi, vaihtaa joustavasti ääniformaatteja, kaiutinyhdistelmiä ja optimoituja kuuntelualueita – monista muista hyödyllisistä ominaisuuksista puhumattakaan.
Tekniset tiedot
SPL
125 dB
Vahvistimen teho
2 X 750 W Basso (Class D) + 400 W Keskiääni (Class D) + 250 W Diskantti (Class D)
Taajuusvaste
29 Hz - 21 kHz ("-6 dB")
Taajuusvasteen tarkkuus
± 2 dB (34 Hz - 20 kHz)
Kaiutinelementtien mitat
2 x ⌀ 305 mm Basso + ⌀ 125 mm Keskiääni + ⌀ 25 mm Diskantti (muunna tuumiksi)
Mitat
H 489 x W 1210 x D 412 mm, (muunna tuumiksi)
Paino
79.5 kg / 175.3 lb
Liitännät
1 x XLR Analoginen Sisääntulo
1 x XLR AES/EBU Sisääntulo
1 x XLR AES/EBU Ulostulo
2 x RJ45 Ohjaus
1234AC SAM™ Studio Monitor
SAM™ Studiomonitori
Tekniset tiedot
Genelec 1234AC on päämonitori vaativaan elokuvaäänen tuotantoon ja jälkituotantoon. Isoihin äänitarkkaamoihin riittävä äänenpaine ja suuntausominaisuudet riittävät myös kaupallisiin elokuvateattereihin, tinkimättä tarkkailukaiutinkäytön edellyttämästä vähäisestä säröstä ja kohinasta.
Järjestelmän tiedot
Taajuusvaste
34 Hz - 20 kHz (± 2 dB)
Alarajataajuus -6 dB
29 Hz
Ylärajataajuus -6 dB
21 kHz
SPL
Maksimiäänenpaine Maximum peak acoustic output per pair in a listening room with music material at 2 m.
≥130 dB
Hetkellinen maksimiäänenpaine Maximum short term sine wave acoustic output on axis in half space, averaged from 100 Hz to 3 kHz at 1 m.
≥125 dB
Pitkäkestoinen maksimiäänenpaine Maximum long term RMS acoustic output in the same conditions with IEC weighted noise (limited by driver protection circuit) at 1 m.
≥120 dB
Akustinen pohjakohinataso
Akustinen pohjakohinataso Self generated noise level in free space at 2 m on axis (A-weighted).
≤0 dB SPL
Paino
Paino79.5 kg (175.3 lb)
Mitat
Korkeus
489 mm
Leveys
1210 mm
Syvyys
412 mm
Kotelo
Kotelomateriaali
MDF
Kotelotyyppi
Reflex port
Kaiutinelementit
Kaiutinelementtityyppi
Cone
2 x 305mm (12 in) cone
Määrä
2
Halkaisija
305 mm
Kaiutinelementtityyppi
Cone
125mm (5in) cone.
Halkaisija
125 mm
Kaiutinelementtityyppi
Metal dome
25mm (1 in) metal dome.
Halkaisija
25 mm
Suuntaavuus
Harmoninen särö
> 200 Hz ≤0.5 %
Ryhmäviive
Viivästys äänen syntymiseen, mitattuna analogiasignaalitulosta korkeilla taajuuksilla.
GLM Extended Phase Linearity OFF-asennossa
5.2 ms (analogiatulo)
Genelec ilmoittaa kaiuttimen suorituskykytiedoissa ajan, joka kuluu äänen muodostumiseen siitä, kun sähköinen signaali on saapunut kaiuttimen tuloliittimeen. Tämä aika ilmoitetaan latenssina ja ryhmäviivekäyrän antamana viiveenä ja kaiuttimen aiheuttama kokonaisviive on näiden kahden summa. Jotta saa käsityksen tämän kokonaisviiveen merkittävyydestä, on hyvä tietää, että kaiuttimen siirtäminen 1 m kauemman tuottaa noin 3 ms lisäviiveen.
Vahvistimet
Vahvistimet
2 x 750 W Class D
3U rack mounted external amplifier.
Korkeus
132 mm
Leveys
483 mm
Syvyys
286 mm
Paino
11.2 kg
(24.7 lb)
400 W Class D
3U rack mounted amplifier.
Korkeus
132 mm
Leveys
483 mm
Syvyys
286 mm
Paino
11.2 kg
(24.7 lb)
250 W Class D
3U rack mounted amplifier.
Korkeus
132 mm
Leveys
483 mm
Syvyys
286 mm
Paino
11.2 kg
(24.7 lb)
Käyttöjännite
100-240 VAC 50/60Hz
Tehonkulutus
ISS-valmiustilassa
≤6 W
Ilman kuormaa
≤40 W
Täysi kuormitus
2500 W
Jakosuodin
Liitännät
Sisääntulo Analog signal input connector XLR female, balanced 10 kOhm.
Sisääntulo XLR-uros (vastaa standardia IEC 60958-4)
Ulostulo XLR-uros (vastaa standardia IEC 60958-4)
2 x Ohjaus RJ45-liittimet
Jakotaajuus
Bass/Mid
420 Hz
Mid/Treble
3168 Hz
Tuotevaihtoehdot
Tuotekoodit
Tarkempia lisätietoja lisäksi tuoteoppaissa.
Avainteknologiat
Smart Active Monitor (SAM™)
Optimized Amplifiers
Intelligent Signal Sensing (ISS™)
Directivity Control Waveguide (DCW™)
Active Crossovers
Protection Circuitry
Smart Active Monitor (SAM™) älykkäät kaiutinjärjestelmät sisältävät automaattisen kalibroinnin akustiseen ympäristöön.
Kuluneen vuosikymmenen aikana sisällöntuotannon tarve on kasvanut ennätyslukemiin maailmanlaajuisesti. Tämä on aiheuttanut suuria muutoksia tuotantoyksiköiden toimintatapoihin kasvaneen työmäärän suorittamiseksi. Kasvava osa tuotannoista tehdään entistä pienemmissä työskentely-ympäristöissä. Tämä lisää merkittävästi huoneakustisia ongelmia jolloin äänentarkkailun luotettavuus heikkenee. Äänitarkkailijan tulisi pystyä luottamaan aukottomasti kaiutinjärjestelmään, jonka tulee tuottaa värittymätöntä ja särötöntä ääntä käytetystä äänenpaineesta riippumatta.
Huolellinen elektroakustinen suunnittelu toimii perustana kaikille 1200, 8200, 8300, 7200 ja 7300 –sarjojen älykkäille tarkkailukaiutintuotteille. SAM™ järjestelmän poikkeuksellisiin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa kalibrointitoiminnallisuus Autocal™, joka mittaa ja sovittaa tarkkailukaiuttimet automaattisesti akustiseen ympäristöön kompensoiden tasoerot, viive-erot, taajuusvasteiden poikkeamat sekä subwoofereiden vaiheet.
SAM™ järjestelmiä ohjataan Genelecin Loudspeaker Manager (GLM™) ohjausverkkoa ja -sovellusta käyttäen, joka mahdollistaa äärimmäisen joustavan ja luotettavan monitorointijärjestelmän luomisen. GLM 3 on intuitiivinen tarkkailukaiuttimien hallintasovellus, joka mahdollistaa jopa 45 SAM™ -tuoteperheen tarkkailukaiuttimen ja subwooferin kytkemisen järjestelmään. Autocal™ automaattisen kalibrointitoiminnallisuuden lisäksi GLM 3 sovellus tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden säätää monipuolisesti tasoja, viiveitä sekä äänenvärisuodattimia. Parametrit ja asetukset voidaan tallentaa sekä tietokoneelle, että myös jokaiseen yksittäiseen GLM™ -ohjausverkkoon liitettyyn tarkkailukaiuttimeen ja subwooferiin. Tällöin ohjausverkkoa ja sovellusta ei välttämättä tarvita varsinaista tarkkailutyötä tehtäessä.
Kaikkia SAM™ järjestelmän tarjoamia toimintoja sekä äänen väriä voidaan säätää käyttäjän tarpeiden mukaisesti. Jopa työskentelytilan ja akustisen ympäristön vaihtuessa SAM™ teknologia auttaa sinua saavuttamaan parhaan mahdollisen ja johdonmukaisesti käyttäytyvän äänentarkkailujärjestelmän, joka tarjoaa neutraalin äänikuvan sekä todella alhaisen särötason.
Genelecin SAM™ -tuoteperhe tarjoaa kattavan, ratkaisukeskeisen ja älykkäästi verkottuvan järjestelmäkokonaisuuden, joka mahdollistaa sekä analogisen että digitaalisen signaalitien käyttämisen erilaisissa työskentely-ympäristöissä.
Elementtikohtaisesti optimoidut tehovahvistimet.
Elektroniset jakosuotimet jakavat audiosignaalin taajuuskaistan osiin, jotka voidaan ohjata erillisiin vahvistimiin. Vahvistimet on liitetty kyseiselle taajuuskaistalle optimoituihin muuntimiin.
Tyypillisessä kaksitiekaiuttimessa aktiivinen jakosuodin tarvitsee kaksi vahvistinta: yhden bassoelementille ja toisen diskanttielementille. Vahvistimet liitetään suoraan aktiivikaiuttimien elementteihin, jolloin vahvistimien kuormitus on tunnettu ja yksinkertaisempi. Jokaisella elementtikohtaisella vahvistimella on vain rajallinen taajuusalue, jota se vahvistaa (vahvistin sijoitetaan aktiivisen jakosuotimen taakse), mikä yksinkertaistaa rakennetta.
Aktiivisella rakenteella on useita etuja:
- Vahvistimet liitetään suoraan kaiutinelementteihin, mikä tehostaa vahvistimien elementin äänikäämin vaimennuksen hallintaa ja vähentää dynaamisten muutosten esiintymistä elementin sähköominaisuuksissa. Se saattaa parantaa järjestelmän siirtymävastetta.
- Vahvistimen lähtövaatimukset ovat pienemmät. Kun energiaa ei mene hukkaan passiivisen jakosuotimen komponenteissa, vahvistimen tehovaatimukset ovat huomattavasti pienemmät (jopa puolta pienemmät joissakin tapauksissa) ilman, että kaiuttimen akustinen teho heikkenee. Tämä saattaa pienentää kustannuksia ja parantaa äänenlaatua ja järjestelmän luotettavuutta.
- Kun vahvistimen ja elementin välissä ei tapahdu hävikkiä, saavutetaan äärimmäinen akustinen tehokkuus.
- Aktiivinen teknologia pystyy tuottamaan ylivoimaisen äänentoiston suhteessa kokoon ja matalaan alarajataajuuteen.
- Kaikki kaiuttimet toimitetaan tehtaalla sovitettuina järjestelminä (vahvistimet, jakosuotimet ja kotelo-elementtijärjestelmät).
Intelligent Signal Sensing (ISS™) -valmiustilatoiminto vähentää virrankulutusta.
Genelec kehitti vuonna 2013 Intelligent Signal-Sensing -piirin, joka täyttää sekä ErP-direktiivin vaatimukset että Genelecin omat direktiiviä tiukemmat vastuullisuusvaatimukset.
ISS™-piiri seuraa kaiuttimien signaalinsyöttöä ja havaitsee, milloin signaali on käytössä. Jos ISS-piiri ei havaitse audiosignaalia hetkeen, se asettaa kaiuttimen valmiustilaan, jossa kaiuttimen virrankulutus on alle 0,5 wattia. Kun syöttösignaali havaitaan, kaiutin kytkeytyy päälle itsestään. Kaiutinjärjestelmä alkaa siis säästää sähköä heti, kun työskentely katkeaa.
Jokaisen kaiuttimen taustalevyssä on huonevasteen säätimien vieressä ISS Disable -kytkin. Kun päävirtakytkin on asennossa ON, ISS™-toiminto on oletusarvoisesti päällä.
Jos ISS-toimintoa ei haluta käyttää, se voidaan poistaa käytöstä kääntämällä ISS Disable -kytkin asentoon ON. Tällöin kaiuttimen virransyöttöä ohjataan päävirtakytkimestä.
Päävirtakytkin katkaisee kaiuttimen virransyötön kokonaan.
Directivity Control Waveguide (DCW™) -suuntain tuottaa tasaisen taajuusvasteen laajalle kuuntelualueelle.
Vallankumouksellinen Directivity Control Waveguide™ (DCW™) -teknologia parantaa huomattavasti suoraan säteilevän monitiekaiuttimen suorituskykyä.
Tavoite on sovittaa taajuusvaste ja elementtien suuntaavuus kaiuttimessa. Lopputuloksena saavutetaan erinomainen taajuusvaste sekä kaiuttimen akustisella akselilla että sivusta mitattuna.
Parantunut kontrolloitu suuntaavuus vähentää huoneheijastumia kuuntelupaikalle. Tämä parantaa stereokuvaa ja asettaa vähemmän vaatimuksia huoneakustiikalle.
DCW-teknologia parantaa elementin herkkyyttä jopa +6 dB:ä, mikä mahdollistaa suuremman kokonaisäänenpaineen vähentäen samalla säröä ja parantaen luotettavuutta.
###DCW™-suuntaimen tärkeimmät edut:
- Tasainen taajuusvaste laajemmalle kuuntelualueelle
- Parantunut suoran äänen suhde heijastuneeseen ääneen vähentää tilan vaikutusta lopputulokseen
- Tarkempi stereokuva
- Parantunut elementtien hyötysuhde
- Järjestelmän suurempi maksimiäänenpaine
- Pienentynyt elementtien särö
- Vähemmän kaiutinkotelon reunan aiheuttamaa äänen heijastumista
- Parantunut elementtien luotettavuus, koska saman äänenpaineen tuottamiseen tarvitaan vähemmän tehoa ja pienempi kalvon liikepoikkeama
Aktiivisessa jakosuotimessa käsitellään linjatasoista signaalia.
Aktiiviset jakosuotimet jakavat audiosignaalin taajuuskaistoihin, jotka ohjataan erillisiin tehovahvistimiin. Vahvistimet on kytketty kyseiselle taajuuskaistalle optimoituihin kaiutinelementteihin.
Aktiivikaiuttimissa käytetään sekä digitaalisia että analogisia jakosuotimia. Genelecin digitaalisissa aktiivijakosuotimissa on myös muita signaalinkäsittelytoiminnallisuuksia, kuten elementtien suojaus, lentoaikakompensointi ja taajuuskorjaus.
Genelecin analogisissa aktiivijakosuotimissa perustuu elektronisiin komponentteihin, jotka käsittelevät matalatasoista signaalia ennen tehovahvistusta. Aktiiviset jakosuotimet eroavat toimintaperiaatteeltaan passiivisista jakosuotimista, joissa käsitellään voimakkaita signaaleja, suurta virtaa ja toisinaan myös suurta jännitettä.
Tyypillisessä kaksitiekaiuttimessa tulosignaali jakosuodatetaan kahdelle erilliselle tehovahvistimelle, joista toinen ohjaa bassoelementtiä ja toinen diskanttielementtiä.
Aktiivisella jakosuodinteknologialla on useita etuja:
- Elementin sähködynaamiset muutokset eivät vaikuta taajuusvasteeseen.
- Signaalia voidaan säätää joustavasti käytettävän elementin ominaisuuksien mukaisesti.
- Jokaisen elementin tulosignaali prosessoidaan ja vahvistetaan yksilöllisesti. Yksittäisten elementtien signaalit eivät häiritse toisiaan, mikä vähentää keskeismodulaatiosäröä ja yliohjausongelmia.
- Elementtien välisiä herkkyyseroja voidaan kompensoida.
- Elementin ominaisuuksiin liittyviä taajuus- ja vaihevasteen poikkeamia voidaan kompensoida halutulla päästökaistalla.
- Aktiivinen jakosuodin mahdollistaa lisäksi taajuusvasteen säätämisen sekä kaiuttimen optimoinnin kaiutinjärjestelmään ja erilaisiin kuunteluympäristöihin ilman ulkoisia taajuuskorjaimia. Tuloksena on yksinkertainen, luotettava, tehokas, tarkka ja johdonmukaisesti käyttäytyvä aktiivikaiutinjärjestelmä.
Yliohjauksen suojapiiri takaa turvallisen käytön ja elementtien pitkäikäisyyden.
Kriittisissä audiotuotantoympäristöissä on ratkaisevaa, että monitorointijärjestelmä on luotettava ja aina käytettävissä. Yksi tärkeimmistä syistä Genelecin menestykseen lähetystarkkaamokäytössä on tuotteidemme luotettavuus. Luotettavuuden takeena on sisäinen suojapiiri, joka on ollut kaikissa tuotteissa vuodesta 1978 lähtien.
Suojapiiri ehkäisee elementtien vikatiloja havaitsemalla signaalitasoja. Mikäli signaalissa esiintyy yhtäkkisiä piikkejä tai jatkuvia liian korkeita tasoja, suojapiiri laskee signaalin tasoa automaattisesti. Suojapiirin toiminta ei luonnollisestikaan vaikuta äänenlaatuun millään tavalla työskenneltäessä kaiuttimen määritellyissä käyttöolosuhteissa. Se vain ehkäisee signaaleja rikkomasta kaiutinta.
Suojapiirin ominaisuudet ja edut:
- Laskee signaalin tasoa tarvittaessa (esimerkiksi kun elementin äänikäämin lämpötila saavuttaa turvarajan), mikä parantaa kaiuttimen luotettavuutta merkittävästi.
- Jokaisen kaiuttimen ja alabassokaiuttimen sopiva suojapiirirakenne sallii järjestelmän äänitason maksimoimisen.
Referenssit
Genelec UNIO Explained | How the ecosystem offers seamless in-room and personal headphone monitoring
Using GLM | Walkthrough
Using GLM | The foundations
Using GLM | Controlling GLM with MIDI
Using GLM | GRADE Room Acoustic Report
Using GLM | Calibration Group IDs
Using GLM | Accounts and product registration
Using GLM | The technical details
Genelec UNIO Explained | How the ecosystem offers seamless in-room and personal headphone monitoring
A quick guide to our UNIO Ecosystem – which offers audio engineers seamless bridging of in-room and personal headphone monitoring. https://genelec.com/UNIO
The Genelec UNIO Ecosystem – which combines the power of our renowned GLM, SAM Monitoring and Aural ID adaptive technologies – gives audio engineers the flexibility to work anywhere, anytime, from stereo to immersive. And now, with the new UNIO Personal Reference Monitoring (PRM) solution, audio professionals benefit from the pinpoint accuracy of our pioneering active monitoring headphone solution, which combines the 9320A SAM Reference Controller with uniquely factory-calibrated 8550A Professional Reference Headphones.
To learn more, visit https://genelec.com/UNIO
Etsi jälleenmyyjäsi
Dokumentit
hello