Genelec sai tunnustuksia arvostetussa Fennia Prize -muotoilukilpailussa
20 vuotta alkuperäisen 6040-kaiutinmallin lanseerauksen jälkeen Genelecillä ollaan iloisia, sillä sen äskettäin uudistettu 6040R Smart Active -kaiutin on saanut kunniamaininnan tämän vuoden arvostetussa Fennia Prize -muotoilukilpailussa. Genelec saavutti myös IPR Excellence -kunniamaininnan immateriaali- eli IPR-oikeuksien ansiokkaasta hyödyntämisestä.
Vuodesta 2003 alkaen jaettu Fennia Prize on yksi Suomen merkittävimmistä muotoilukilpailuista. Järjestäjinä toimivat Design Forum Finland ja Fennia yhteistyössä Patentti- ja rekisterihallituksen ja Elon kanssa. Joka toinen vuosi järjestettävä kilpailu palkitsee yrityksiä ja yhteisöjä, jotka käyttävät muotoilua laaja-alaisesti liiketoiminnassaan. Asiantuntijatuomaristo painottaa, että palkinnonsaajat osoittavat korkealuokkaista suunnitteluosaamista keskittyen asiakkaiden tarpeisiin, innovaatioihin, suunnittelun laatuun ja vastuullisuuteen.
Alkuperäinen 6040, joka on suunniteltu yhteistyössä muotoilija Harri Koskisen kanssa, sai kunniamaininnan myös aivan ensimmäisessä Fennia Prize -muotoilukilpailussa vuonna 2003. Tämä uraauurtava kaiutinmalli aloitti Genelecin ja Koskisen pitkän ja menestyksekkään yhteistyön. Koskisen rohkea, minimalistinen ja skandinaavinen tyyli on vaikuttanut merkittävästi Genelecin tuotteisiin viimeisen kahden vuosikymmenen aikana ja tuonut ainutlaatuista estetiikkaa Genelecin kaiuttimiin ja subwoofereihin. Yhteistyön tulokset ovat saaneet Fennia Prize -tuomaristolta tunnustusta myös 5040A-subwooferille vuonna 2009, sekä 8351A-koaksiaalikaiuttimelle vuonna 2017.
Harri Koskinen ja 6040R.
Äskettäin esitelty 6040R yhdistää suomalaisen tekniikan ja muotoilun parhaat puolet, tarjoten erinomaisen suorituskyvyn ja esteettisen ulkonäön kaikille korkean äänenlaadun ystäville. Kaiutin on suunniteltu ja valmistettu korkeimpien ympäristöstandardien mukaisesti Iisalmessa. Sen sulavalinjainen ulkokuori on valmistettu painevaletusta kierrätysalumiinista, mikä mahdollistaa paitsi totuudenmukaisen, värittymättömän äänenlaadun, myös visuaalisesti ainutlaatuisen ulkonäön.
Ammattilaistason bassoelementti, Genelecin suunnittelema ja valmistama D-luokan tehovahvistin ja tiivis integraatio Genelecin GLM-kalibrointiohjelmiston kanssa varmistavat 6040R:n puhtaan akustisen suorituskyvyn, laajan taajuusvasteen, vertaansa vailla olevan äänenlaadun ja minimaalisen särön – jopa haastavissa akustisissa ympäristöissä.
6040R:n Fennia Prize -kunniamaininnan lisäksi Genelec sai IPR Excellence -kunniamaininnan, jonka jakoi Patentti- ja rekisterihallitus. Ansiokkaasta immateriaalioikeuksien hyödyntämisestä palkittu Genelec sai erityisesti tunnustusta mallioikeuksien, patenttien ja tavaramerkkien suojasta. Yrityksenä, jonka tuotekehitystyö perustuu teknisiin innovaatioihin ja huippuosaamiseen, IPR-oikeudet ovat pitkään olleet Genelecin fokuksessa, ja palkintoa arvostetaan yrityksessä suuresti.
"Genelecin hieno oivallus oli yhdistää kaiuttimien teollinen muotoilu ja akustinen suunnittelu", kommentoi Fennia Prize -tuomaristo. "Taide- ja teknologiamuotoilu toimivat siis yhdessä ja täydentävät toisiaan, joten tulos on enemmän kuin osiensa summa. Muotoilu on syvällä yrityksen strategiassa ja kaikissa sen toiminnoissa, ja siitä on muodostunut vahva brändielementti ja kansainvälinen kilpailuetu."
Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian lisää:
"Lähestymistapamme muotoilua kohtaan on saanut erittäin tervetulleen tunnustuksen Fennia Prize -tuomaristolta. 20 vuotta alkuperäisen tuotteen lanseerauksen jälkeen olemme ylpeitä siitä, että uusi 6040R saa edelleen tunnustuksia sekä luokkansa parhaasta äänentoistosta että ulkomuotonsa estetiikasta. Yrityksenä olemme pitkään pitäneet kestävää kehitystä yhtä tärkeänä kuin taloudellista kannattavuutta ja äänenlaatua, joten 6040R:n ajattomuus ilmentää täysin suunnittelufilosofiaamme. Luotamme siihen, että asiakkaamme nauttivat 6040R:n äänestä ja estetiikasta myös tulevaisuudessa."