Genelec esittelee IBC 2024 -messuilla UNIO Personal Reference Monitoring -ratkaisun

null Genelec esittelee IBC 2024 -messuilla UNIO Personal Reference Monitoring -ratkaisun

Genelec esittelee IBC 2024 -messuilla UNIO Personal Reference Monitoring -ratkaisun

Genelec 8550A Professional Reference -uutuuskuulokkeet ja binauraalinen Aural ID v. 2.0 kuulokemonitorointiteknologia vahvistavat UNIO-ekosysteemiä kaikkien aikojen tarkimmalla ja totuudenmukaisimmalla kuulokekuuntelukokemuksella.

Tulevilla IBC 2024 -messuilla Genelec esittelee UNIO Personal Reference Monitoring -ratkaisun. Tämä ainutlaatuinen kokonaisuus sisältää 9320A SAM Reference Controller -ohjaimen, huoneakustiikan mittamikrofonin ja uudet 8550A Professional Reference -kuulokkeet. Ratkaisu auttaa ammattilaisia sovittamaan entistä saumattomammin kaiutinmonitoroinnin ja kuulokkeilla tapahtuvan äänen monitoroinnin. Genelecin GLM-ohjelmiston kuuloke-kalibrointiominaisuuksien ja erikseen hankittavan Aural ID v 2.0 binauraalimonitorointi-teknologian ansiosta kuulokemonitorointikokemus voi olla täysin henkilökohtainen ja totuudenmukainen.

Vuoden 2023 IBC-messuilla Genelec esitteli UNIO-ekosysteemin, joka tuo Genelecin SAM-kaiuttimien (Smart Active Monitor), GLM-kalibrointiohjelmiston ja henkilökohtaisen Aural ID -kuuloketeknologian voiman 9320A-ohjaimessa käsinkosketeltavaksi. Kokonaisuutta hallitaan käyttäjän oman MyGenelec-tilin kautta. Näin syntyy joustava työnkulku, joka hyödyntää sujuvasti sekä tarkkaa, huonekalibroitua SAM-kaiutinjärjestelmää että Aural ID -teknologiaa ammattitason kuulokkeissa mahdollistaen keskeytymättömän työnkulun missä tahansa työ tapahtuukin.

Nyt Genelec asettaa riman merkittävästi korkeammalle, kun se esittelee 8550A Professional Reference -kuulokkeet, joiden innovatiivinen, aktiivinen toimintaperiaate mahdollistaa kuulokkeiden sarjanumerokohtaisen tehdaskalibroinnin 9320A-ohjaimen kuulokelähdön avulla ja luo ainutlaatuisen optimoidun UNIO Personal Reference Monitoring -ratkaisun. Aktiiviperiaate sovittaa tarkasti tietyn 8550A-kuulokkeen tietyn 9320A-ohjaimen kuulokeantoon ja tuottaa poikkeuksellisen hyvän lineaarisuuden, akustisen tarkkuuden ja neutraalin äänenlaadun, joka vastaa Genelecin SAM-kaiuttimien tarkkuutta tarkkaamossa huonekalibroinnin jälkeen.

Korvia ympäröivät circumauraaliset suljetut 8550A-kuulokkeet tarjoavat poikkeuksellisen hyvän äänieristyksen ja käyttömukavuuden pään tai korvien koosta riippumatta. Kestävä rakenne, hyvä säädettävyys ja vaihdettavat kulutusosat takaavat pitkän käyttöiän kestävällä tavalla. 9320A-ohjaimen kuulokelähtöä käyttäen 8550A-kuulokkeiden dynaamiset 40 mm neodyymikuuloke-elementit tuottavat merkittävän 119 dB lyhytaikaisen äänitason ja 15 Hz – 20 kHz taajuusvasteen +/- 0.3 dB sovitustarkkuudella. 8550A-kuuloke tarjoaa jokaiselle käyttäjälle erittäin korkealuokkaisen kokemuksen riippumatta henkilökohtaisista mieltymyksistä. Kuulokkeen mukana toimitetaan nahka- ja samettipintaiset korvapehmusteet sekä suora ja kierretty venyvä kuulokejohto.

UNIO Launch web image

8550A-kuulokkeiden kuulokekohtainen kalibrointitieto on tallennettu niiden kanssa käytettävään 9320A-ohjaimeen. Vasteen lisäoptimointi omien mieltymysten mukaan on mahdollista Genelecin GLM 5 -kalibrointiohjelmiston avulla, jossa tarjolla on vasteen kokonaispainotus, parametriset taajuuskorjaimet sekä vasemman ja oikean kuulokepuolen herkkyyssäätö. Parasta henkilökohtaista kuulokemonitorointikokemusta varten optionaalinen Aural ID v 2.0 -ohjelmisto mallintaa käyttäjän oman pään ja ylävartalon ja laskee hänelle yksilöllisen henkilökohtaisen pään siirtofunktion (HRTF), jota käyttäen ääni eksternalisoituu pään ulkopuolelle, jolloin voidaan toteuttaa äänen suunta- ja korkeussijainti tarkasti ja tuottaa tilakokemus sekä äänen suunnan kokemus, joka muistuttaa tarkasti huoneessa tapahtuvan kaiutinmonitoroinnin kokemusta.

Uusi Aural ID v 2.0 tehostaa edelleen tätä kokemusta päänseurannan avulla. Päänseuranta käyttää tietokoneen verkkokameraa ja pitää äänikuvan paikallaan, vaikka pää liikkuu ja parantaa näin kuuntelukokemuksen luonnollisuutta. Tuki Open Sound Control (OSC) -päänseurantalaitteiden standardiliitännälle parantaa edelleen yhteensopivuutta erilaisiin laiteympäristöihin.

Aural ID v 2.0 on Mac-tietokoneissa toimiva itsenäinen virtuaaliäänikorttiohjelmisto, joka tukee henkilökohtaista HRTF:ää hyödyntävää binauralisointia stereosta immersiiviseen monitorointiin jopa 9.1.6-formaattiin asti. "Raw HRTF" -toiminta antaa mahdollisuuden HRTF-tiedon täyteen käyttämiseen, jolloin sekä suuntaan vaikuttava siirtofunktion osa (DTF) että äänenväriin vaikuttava osa (CTF) ovat käytettävissä, joka soveltuu erityisesti niille käyttäjille, jotka haluavat erikseen ekvalisoida kuulokkeidensa akustisen vasteen luotettavimman ja tarkimman kuuntelukokemuksen saavuttamiseksi. Täysin henkilökohtaisen HRTF:n lisäksi Aural ID v 2.0 sisältää myös vakiintuneiden Kemar- ja KU100 -keinopäiden HRTF-siirtofunktiot, mikä laajentaa käyttömahdollisuuksia.

Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian kommentoi UNIO-ekosysteemin viimeisintä laajennusta: "UNIO tarjoaa audioammattilaisille nyt kolme äänentarkkailun tasoa. Ne, jotka etsivät parasta kaiuttimilla tapahtuvaa huonemonitorointia, voivat nauttia SAM-kaiuttimien, GLM-ohjelmiston ja 9320A-laitteen yhdistelmästä, kun taas käyttäjät, jotka kaipaavat myös tarkkaa kuulokemonitorointia, ottavat varmasti innolla vastaan 8550A-kuulokkeet. Niille, jotka etsivät täydellistä huonetarkkailun ja henkilökohtaisen kuulokemonitoroinnin yhteensovittamista, UNIO Personal Reference Monitoring ja Aural ID v 2.0 edustavat tarkinta mukana kulkevaa monitorointiratkaisua, joka koskaan on tuotettu."

Amsterdamissa 13.–16. syyskuuta järjestettävillä IBC-messuilla kävijät voivat tavata Genelecin henkilökuntaa ja testata uutta UNIO-ekosysteemiä osastolla 8.A61 sekä immersiivisessä kuunteluhuoneessa 8.MS1/8.MS20.

Uutisnostot